1/2

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΑΠΟΛΛΩΝΙΑ ΧΑΝΙΩΝ

       Ο Αθλητικός Σύλλογος Απολλώνια Χανίων ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό την ηθική εξύψωση των προσώπων που έχουν έφεση για άθληση,την ανάπτυξη του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας και αλληλεγγύης μεταξύ τους, την άσκηση του σώματος, με διάφορα αθλήματα, τη διατήρηση και τη βελτίωση της καλής φυσικής κατάστασης, την απόκτηση και η ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων, την ψυχαγωγία τους και γενικά, την προαγωγή της κοινωνικότητας.

      

      Ο σύλλογος επιδιώκει τη διάδοση και την ανάπτυξη των αθλημάτων της ρυθμικής γυμναστικής και της αισθητικής ομαδικής γυμναστικής, τη συστηματική καλλιέργεια και την ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών – αθλητριών για τη συμμετοχή τους σε αθλητικούς αγώνες.

 

     Τα τμήματα αναφέρονται σε κορίτσια ηλικίας 3-20 ετών. Διαθέτει μαζικά τμήματα, προαγωνιστικό και αγωνιστικό τμήμα με συμμετοχή σε διεθνή τουρνουά-μίτινγκ και σε πανελλήνιους αγώνες. Τα μαθήματα γίνονται σε ένα σύγχρονο δικό του χώρο με όλες τις προδιαγραφές υγιεινής και λειτουργίας που ορίζει η γενική γραμματεία αθλητισμού, για τη στέγαση αθλητικού συλλόγου, με εξειδικευμένη αίθουσα, με ολυμπιακών διαστάσεων αγωνιστικό ταπί (ειδικό χαλί ρυθμικής γυμναστικής).

 

      Ο σύλλογος συνεργάζεται μόνο με προπονήτριες φυσικής αγωγής, με ειδικότητα ρυθμικής γυμναστικής  που διαθέτουν άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας και είναι εγγεγραμμένες στη γενική γραμματεία αθλητισμού.

 

     Βασική μας προπονήτρια η Μαρινάκη Άννα, απόφοιτος τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού με κύρια ειδικότητα Ρυθμικής Γυμναστικής και δευτερεύουσα ειδικότητα Κλασικού Αθλητισμού (Στίβος). Βραβεύτηκε για την καλύτερη πτυχιακή εργασία Βορείου Ελλάδας, το 2010. Παρακολούθούσε καθημερινά ιδιαίτερα μαθήματα Αγωνιστικού Χορού για ένα χρόνο, από καθηγητή και Διεθνή χορευτή. Υπηρέτησε τον πρωταθλητισμό από μικρή ηλικία στο άθλημα της Ρυθμικής Γυμναστικής. Έχει πολυετή εμπειρία στην προπονητική τόσο στο χώρο της γυμναστικής και του χορού όσο και στο χώρο των ομαδικών προγραμμάτων. Με τις αθλήτριές της έχει συγκεντρώσει τις καλύτερες αγωνιστικές επιτυχίες των τελευταίων χρόνων στο νησί μας, τόσο σε διεθνείς όσο και πανελλήνιους αγώνες ρυθμικής γυμναστικής.